Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Grilovaná zelenina v alobalu s dresingem

Ingredience

500 g brambor
4 červené cibule
2 stroužky česneku
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky tymiánu
olivový olej
sůl
mletý černý pepř
Dresink
100 ml majonézy
50 ml zakysané smetany
50 g nivy
1 špetka soli
1 špetka sušeného česneku
worcestrová omáčka

Postup přípravy

1

Brambory důkladně očistíme, budeme je grilovat i se slupkou. Brambory nakrájíme na tenké plátky, aby se nám rychleji propekly.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V misce smícháme olivový olej, lisovaný česnek, tymián, rozmarýn, sůl i pepř podle chuti.

3

Do alobalu naskládáme plátky brambor a na ně plátky cibule a potřeme je ochuceným olivovým olejem. Takto postup ještě 2x opakujeme, aby nám vznikly tři vrstvy zeleniny.

4

Alobal zabalíme, ideální je použít minimálně dvě vrstvy alobalu. Dáme na gril asi na 20 až 25 minut.

5

Než budou brambory hotové, připravíme si dresing. V menší misce smícháme zakysanou smetanu s majonézou. Směs ochutíme solí, strouhanou nivou a trochou worcesterské omáčky. Podle chuti přidáme sůl a česnek.

6

Hotovou zeleninu pokapeme dresinkem a podáváme k masu nebo grilovanému sýru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3