Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Grilované brambory v alobalu

Ingredience

15 brambor
5 stroužků česneku
mletá paprika
hrubá sůl
olivový olej
řeřicha
červený pepř

Popis

TIP 1: Brambory a kečup jsou dvojice, která si spolu velmi dobře rozumí. Vyzkoušejte domácí kečup à la Jamie Oliver a pozvedněte své grilování na vyšší úroveň.

TIP 2: Kdo říkal, že grilovat se dá jen maso nebo brambory? Připravte si grilované ovocné špízy, na kterých si pochutná celá rodina.

Postup přípravy

1

Brambory důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na několik plátků do ¾ hloubky. Dejte si pozor, ať je nepřekrojíte. Vznikne vám takový bramborový vějířek.

2

Olivový olej ochuťte solí, pepřem, sladkou paprikou a lisovaným česnekem. Směs promíchejte a brambory s ní důkladně potřete.

3

Ke směsi přidejte lisovaný česnek, sůl, pepř a naložte maso do marinády alespoň na dvě hodiny.

4

Nakonec brambory zabalte do alobalu a grilujte zhruba 35 minut. Hotové brambory ozdobte čerstvou řeřichou.

5

Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory nebo grilovanou zeleninu.

Věděli jste, že...?
Do přípravy brambor na grilu můžete zapojit i své nejmladší. Krájení jde totiž snadno i pomocí příborového nože a děti vám budou nejen pomáhat, ale zároveň rozvíjet jemnou motoriku.

Pokud se vám brambory při skladování rychle kazí, možná je máte na špatném místě. Brambory by měly být v prostoru, kde je teplota okolo 4 °C, vlhkost a téměř žádné světlo. Ideální jsou sklepní prostory nebo balkon.  

Zachutnali vám brambory v alobalu? Zkuste si stejným způsobem připravit i grilovanou kukuřici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3