Recepty Hlavní jídla S masem Grilované klobásky s baby paprikami a nakládanou zeleninou

Ingredience

1 klobása na grilování (Tesco Grill Master Grilovací set bílá a papriková klobása)
10 paprika mix (baby)
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky uzené
1 lžička drceného chilli
2 lžičky čerstvého rozmarýnu (nasekaného)
Nakládané zelí s mrkví (7 dcl sklenice):
½ hlávku bílého zelí (menšího)
2 mrkve
500 ml vody
2 lžíce krystalového cukru
1 lžička soli
100 ml bílého vinného octa
Květák s řepou (9 dcl sklenice):
1 květák (malý)
1 červená řepa (velká)
4 stroužky česneku (oloupané a překrojené na polovinu)
700 ml vody
125 ml bílého vinného octa
1 lžička soli
1 lžička krystalového cukru
1 špetka koprových semínek
½ lžičky celého nového koření
½ lžičky celého pepře
Zelená rajčata (7 dcl sklenice):
350 g rajčat (zelených)
2 stroužky česneku
500 ml vody
2 lžíce krystalového cukru
1 lžička soli
100 ml bílého vinného octa
½ lžičky celého pepře
½ lžičky hořčičných semínek
½ lžičky fenyklových semínek
Tip:
grilovací omáčka (Tesco Grill Master)

Postup přípravy

1

Den předem si připravíme nakládanou zeleninu. Připravíme si nakládaný květák s řepou. Květák očistíme a nakrájíme na malé růžičky. Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek očistíme a překrojíme na půlku. Všechno namačkáme do uzavíratelné sklenice. V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, koprová semínka, nové koření a pepř. Tekutinu přivedeme k varu. Promícháme ji a povaříme, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Nalijeme ji do sklenice na zeleninu. Vše necháme vychladnout, uzavřeme a dáme na 24 hodin do chladničky.

2

Podobně připravíme také nakládané zelí s mrkví. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev oloupeme a najemno nastrouháme. Zeleninu namačkáme do sklenic. V hrnci smícháme vodu, cukr, sůl a ocet. Tekutinu přivedeme k varu. Vzniklou směsí zalijeme zeleninu ve sklenici, necháme vychladnout, zavíčkujeme a dáme na 24 hodin do chladničky.

3

Připravíme si nakládaná zelená rajčata. Umyjeme je, nakrájíme na půlky a společně s očistěným česnekem namačkáme do uzavíratelné sklenice. V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, hořčičná semínka, fenyklová semínka a pepř. Promícháme a povaříme, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Tekutinu nalijeme do sklenice se zeleninou. Necháme vychladnout, zavíčkujeme a dáme na 24 hodin do chladničky.

4

Druhý den umyjeme a osušíme baby papriky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, mletou uzenou papriku, chilli koření a rozmarýn. Touto směsí zalijeme papriky s cibulí a pořádně promícháme.

5

Na rozpálený gril dáme klobásky a baby papriky. Pro snazší grilování a obracení je můžeme napíchnout na špejle. Klobásky grilujeme za stálého obracení přibližně 15 minut. Papriky grilujeme asi 3 minuty z každé strany.

6

Podáváme společně s nakládanou zeleninou a omáčkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3