Recepty Hlavní jídla S masem Grilované masové karbanátky s domácí bagetkou z bezlepkové mouky

Ingredience

Na grilované karbanátky
500 g mletého vepřového masa (nebo kuřecího masa)
3 lžíce bezlepkové strouhanky
2 chilli papričky
2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
mletý černý pepř
majoránka
slunečnicový olej
Na domácí bagety bez lepku
400 g bezlepkové mouky
300 ml vody (vlažné)
42 g čerstvého droždí (1 kostka)
1 kávová lžička krystalového cukru
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička bílého vinného octa
1 vejce
voda (vlažná voda na potření)

Popis

TIP 1: Ocet nevynechávejte, díky němu bude těsto lépe kynout.

TIP 2: Zbylé bezlepkové bagety si uložte do mrazáku, vydrží i několik týdnů.

TIP 3: Při tvarování masových karbanátků si navlhčete ruce, bude se vám s masem mnohem lépe pracovat.

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou baget, které vyžadují více času na kynutí. Do misky nalijeme ⅓ vlažné vody (100 ml) a rozdrobíme droždí. Přidáme cukr a důkladně zamícháme. Kvásek odložíme na teplé místo na 15 minut.

2

Zbytek vlažné vody (200 ml) smícháme s octem a solí. Sůl se musí rozpustit.

3

Mouku prosejeme a smícháme ji s octovou vodou, vzešlým kváskem a vajíčkem. Vypracujeme hladké těsto.

4

Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho na hodinu na teplé místo kynout.

5

Než nám těsto vykyne, máme dostatek času na přípravu karbanátků. V misce smícháme strouhanku, mleté hovězí a vepřové maso.

6

Chilli papričky rozřízneme a vyndáme z nich zrníčka. Papričky nakrájíme na drobno a smícháme je s masem. Do směsi rozklepneme vajíčko a ochutíme ji majoránkou, solí, pepřem a lisovaným česnekem.

7

Z takto připravené masové směsi vytvarujeme šišky a zapíchneme do nich špejle na gril, aby se nám s nimi při grilování lépe manipulovalo. Karbanátky necháme uležet.

8

Z hotového vykynutého těsta vytvarujeme bagety. Připravíme si plech, na který uložíme bagety a necháme je ještě dalších 15 minut kynout.

9

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Bagety potřeme vlažnou vodou a dáme je péct. Pečeme je asi 40 minut a během pečení bagety potíráme vlažnou vodou.

10

Hotové bagety necháme vychladnout a připravíme si k nim karbanátky. Nejlépe se vám s nimi bude manipulovat, pokud je napícháte před grilováním na špejli. Karbanátky grilujeme asi 10 minut ze všech stran minut a během grilování je potíráme olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3