Recepty Hlavní jídla Grilované ovocné špízy (nejen) pro děti

Ingredience

1 žlutý meloun
10 jahod
1 ananas
3 kiwi
1 lžíce slunečnicového oleje
2 limetky
3 lžíce medu
50 g strouhaného kokosu

Grilované špízy jako sladká tečka za každou grilovačkou

Zapomeňte na těžké dorty a přeslazené dezerty. Grilované ovocné špízy jsou lehká, osvěžující a zdravější alternativa, která skvěle zakončí každé grilování. Stačí vám pár kousků oblíbeného ovoce, špejle a gril – a během chvilky máte na stole originální a chutný dezert, který si zamilují děti i dospělí.

Grilované ovocné špízy krok za krokem:

  1. Dlouhé špejle na špízy ponořte na 10 minut do vody. Díky tomu nebudou při grilování hořet.
  2. Omyjte a osušte veškeré ovoce. Nakrájejte ho na menší kousky, ideálně stejné velikosti, aby se propeklo rovnoměrně.
  3. Na špejle napichujte postupně ovoce. Špízy položte na naolejovanou a rozehřátou grilovací pánev nebo rošt a opékejte, dokud nebude ovoce měkké, horké a šťavnaté.
  4. Vymačkejte šťávu z limetek a smíchejte ji s medem.
  5. Ovocné špízy podávejte polité limetkovo-medovou omáčkou a posypané nastrouhaným kokosem.

Grilování s dětmi? Udělejte z přípravy grilovaných špízů zábavnou aktivitu díky 3 tipům:

  • Použijte vykrajovátka: Vykrajujte z ovoce různé tvary pomocí vykrajovátek, která používáte třeba na vánoční pečení (hvězdičky, srdíčka, zvířátka).
  • Vytvořte pestrobarevné kombinace: Střídejte různé barvy ovoce, aby byl celý špíz barevný a doslova lákal ke kousnutí.
  • Přidejte zábavné posypy: Kromě kokosu můžete použít i čokoládové hoblinky nebo barevné posypky, které využijete i na ozdobu dortů.

Špízy na grilu 6krát jinak:

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept