Recepty Předkrmy Teplé Grilovaný hermelín v alpské šunce

Ingredience

2 ks hermelínu
4 plátky vepřové šunky (alpské)
2 ks jarní cibule (s natí)
slunečnicový olej
majonéza (nebo tatarka)

Postup přípravy

1

Hermelín lehce potřeme olivovým olejem, zejména proto, aby nám na něm lépe držela alpská šunka. Po potření hermelín tedy obalíme do kabátku z alpské šunky (dle šířky plátku použijeme jeden nebo dva). Rozpálíme si grilovací pánev nebo gril a obalená kolečka hermelínu v alpské šunce do ní vložíme.

2

Grilujeme, až je šunka křupavá – cca 3 minuty z každé strany. Na talíř si nakrájíme jarní cibulky na kousky velikosti nám vyhovující (někdo rád špalíčky, jiný zase jemná kolečka) a na vyrobené cibulkové „lůžko“ položíme zlatavě grilované hermelíny se šunkou.

3

Podáváme s křupavou bagetkou – nejlépe čerstvě rozpečenou. Dle chuti můžeme přidat tatarku nebo jemnou majonézu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3