Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaný pstruh s cuketovým salátem

Ingredience

4 pstruzi (duhový)
3 stroužky česneku
2 citrony
sůl
mletý černý pepř
Salát
1 cuketa (zelená)
1 tykev bílá
¼ bílé ředkve
600 g raných brambor
petrželka (hladkolistá)
Zálivka
1 chilli paprička (malá)
2 citrony
olivový olej
1 lžíce bílého vína
sůl
mletý černý pepř
Čerstvé bylinky
čerstvý tymián
šalvěj
čerstvá bazalka
čerstvý kopr

Popis

TIP: Do zálivky můžete přidat lžíci bílého vína, které ji příjemně okyselí.

Postup přípravy

1

Nejprve dáme vařit brambory, které neloupeme, jen je pečlivě omyjeme. Mezitím si připravíme cuketu, odřízneme oba konce a rozkrojíme napůl. Pomocí škrabky uděláme cuketové plátky. Stejně budeme postupovat i u ředkve a tykve. Vše smícháme v misce.

2

Poté si nasekáme hladkolistou petrželku a přidáme k naloupané zelenině.

3

Na zálivku si nakrájíme chilli papričku a dáme do nové misky. Přilijeme olej, osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhanou kůru z citronu a citronovou šťávu. Vše promícháme a přilijeme k zelenině.

4

Jakmile budeme mít vše hotové, můžeme se pustit do přípravy pstruhů.

5

Pstruhy posolíme zvenku i zevnitř a napepříme. Boky pstruhů nařízneme a přidáme česnek a na plátky nakrájený citron. Dále je vyložíme směsí tymiánu, šalvěje, bazalky a kopru. Aby nám ingredience ze pstruhů nevypadly, svážeme je provázkem.

6

Takto přpravené pstruhy položíme na gril, na nepřímý oheň, aby se nám nespálili.

7

Mezitím si nakrájíme uvařené brambory a přimícháme do cuketového salátu.

8

Pstruhy grilujeme, dokud nebudou mít hnědozlatou barvu, přibližně 20 minut. Servírujeme s cuketovým salátem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3