Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaný tuňák

Ingredience

steak z tuňáka
brambory
citron
česnek
čerstvá bazalka
vinný ocet
sůl
mletý černý pepř
bílý jogurt
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Nejdriv si pripravime marinadu na nalozeni tunaka. Do směsi bazalky, česnku, citrónové šťávy, vinného octa, oleje, soli a pepře vložíme tuňáka, necháme několik hodin marinovat, průběžně otáčíme.

2

Poté tuňáka vložíme na rozpálený gril. Doba grilování by neměla přesáhnout 4 minuty. Střed tuňáka by měl zůstat červený, ale není to pravidlem. Záleží na chuti.

3

Jako příloha se výborně hodí opékané brambory. Ty pečlivě omyjeme, rozkrojíme napůl, osolíme, potřeme olejem a dáme do trouby na alespoň 30 minut.

4

Na dresing je nejlepší bílý jogurt, do kterého zamícháme rozstrouhaný česnek a sůl

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3