Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaný vepřový bůček s česnekovou marinádou

Ingredience

600 g vepřového bůčku
150 ml extra panenského olivového oleje
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
5 stroužků česneku
1 limetka
50 ml suchého sherry
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Podávejte s chlebem.

Postup přípravy

1

Vepřový bok naporcujte.

2

Kůži na horní straně rozkrájejte na kostičky 2 × 2 cm, zařízněte přes celou vrstvu tuku.

3

Do řezů vetřete marinádu z olivového oleje, rozmarýnu, tymiánu, přepasírovaného česneku, šťávy z limetky, soli, pepře a cherry.

4

Marinádou potřete také celý bůček.

5

Maso grilujte do změknutí, asi 40 minut. Během grilování ho potírejte marinádou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3