Recepty Dezerty Pečené Honzovy buchty

Ingredience

500 g polohrubé mouky
120 g másla
30 g čerstvého droždí
80 g krystalového cukru
300 ml mléka
2 vejce (jen žloutky)
1 špetka soli
1 vanilkový cukr
1 citron (jen kůra)
máslo (nebo jiný tuk)

Postup přípravy

1

Do mísy, kde bude kynout těsto vsypeme mouku. V mouce vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, cukr a zalijeme teplým mlékem. Takto necháme vykynout kvásek. Následně do mouky přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které necháme následně asi 40 minut kynout. Jakmile je těsto vykynuté, tak jej rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů na dalších 8 dílů. Každý díl rozmačkáme na placičku, do které budeme vkládat náplň (povidla, tvaroh, mák,..) Zabalíme každou buchtu. Tyto buchty vkládáme do vymazaného pekáče. Při vkládání potřeme buchtu i z boku máslem, Jakmile zaplníme pekáč, tak necháme buchty ještě nakynout. Pečeme cca 30 minut při 160 stupních. Na závěr pečení pomažeme povrch buchet máslem. Hotové buchty pocukrujeme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3