Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Houby důkladně očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme pokrájené houby, které ochutíme solí, pepřem a kmínem. Houby dusíme asi 5 minut.
Základ omáčky zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud nebudou houby měkké.
Mezitím si uděláme knedlíky. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno, necháme je chvíli odstát a zbavíme je přebytečné vody.
Mléko a vajíčka vyšleháme. Rohlíky (minimálně den staré) nakrájíme na drobno. Smícháme brambory, mléko s vejci a rohlíky. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme knedlíky. Ve vroucí osolené vodě vaříme knedlíky 25 minut.
V hrnci necháme rozpustit máslo, zaprášíme ho moukou a rozmícháme. Vytvoříme hladkou jíšku. Jíšku přidáme do omáčky a důkladně promícháme, aby nevznikly hrudky.
Do omáčky vmícháme obě smetany. V závěru ji ochutíme octem, petrželkou a v případě potřeby ještě osolíme nebo opepříme.
Hotovou omáčku podáváme s knedlíkem.