Hovězí burger jalapeňo

Ingredience

1 balení hovězího bifteku na hamburger
1 balení housky na hamburger
4 plátky čedaru
2 rajčata
1 červená cibule
1 ledový salát
majonéza
kečup
olivový olej

Popis

TIP: Biftečky nejprve grilujeme z jedné strany. Jakmile je otočíme, ihned na opečenou stranu položíme plátek cheddaru, který se během dopékání masa krásně rozpustí.

Postup přípravy

1

Biftečky jalapeňo vyndáme z lednice, aby měly při pečení pokojovou teplotu. Více maso nemusíme připravovat, protože už je perfektně dochucené.

2

Nakrájíme si červenou cibuli a rajčata na kolečka, salát očistíme a natrháme.

3

Připravíme si plátky cheddaru, hamburgerové bulky, majonézu a kečup.

4

Když máme vše nachystáno, pustíme se do grilování: nejprve lehce potřeme maso ze všech stran olivovým olejem. Z každé strany poté biftečky grilujeme asi 3 minuty, aby byly na povrchu opečené a uvnitř jemně růžové.

5

Ještě když je maso na grilu, položíme na něj plátky cheddaru.

6

Těsně před dopečením zprudka ogrilujeme vnitřní strany hamburgerových housek.

7

Na spodní část bulky dáme majonézu a list salátu. Poté biftečky s cheddarem, rajče, cibuli a opět salát. Vrchní část housky pomažeme kečupem a hamburger přiklopíme.

8

Podáváme s hranolkami, můžeme doplnit lehkým zeleninovým salátkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3