Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Maso osolíme a opepříme. Česnek a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V litinovém hrnci rozpálíme sádlo a osolené a opepřené maso na něm necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme česnek, cibuli a rozmarýn, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopíme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C. Po půlhodině stáhneme teplotu na 150 °C a za občasného polévání pečeme další hodinu a půl.
Následně k masu přidáme vypeckované švestky, hnědý cukr, ocet, sójovou omáčku, zázvor, česnek, kajenský pepř a hřebíček. Za občasného promíchání pečeme ještě 20 minut.
Připravíme si mrkev. Oloupeme ji a nakrájíme na tenká kolečka tak, aby vespod zůstala vcelku. Přemístíme ji na plech vyložený pečicím papírem. V malé misce smícháme olivový olej, mletou červenou papriku, citronovou šťávu, mletá fenyklová semínka, sůl a pepř. Vzniklou směsí důkladně natřeme mrkve a pečeme je na 180 °C zhruba 30 minut.
Po dopečení maso vyndáme a necháme odpočinout, následně ho nakrájíme. Servírujeme se švestkovou omáčkou z hrnce a s mrkví Hasselback.