Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Očištěné maso prošpikujte částí špeku.
Maso vložte do rozpáleného vysokého pekáče, zalijte ho troškou oleje a orestujte zprudka ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak maso z pekáče vyjměte.
Zbytek špeku nakrájejte nadrobno a orestujte na výpečku po mase.
Přidejte zeleninu nakrájenou na kostičky a restujte dozlatova.
Poté přidejte koření a omytý citron nakrájený na plátky. Zalijte teplým vývarem, vraťte zpět maso, osolte, opepřete a pečte v troubě na 180 °C asi 2 hodiny.
Maso opět vyjměte z pekáče a odstraňte také koření. Směs rozmixujte, přidejte část smetany.
V kastrůlku připravte z cukru karamel a ještě vroucí jej vmíchejte do omáčky. Dochuťte ji solí, pepřem a citronem.
Maso nakrájejte na plátky. Dejte ho na talíř, zalijte omáčkou a ozdobte terčíkem z připravené šlehačky a brusinkami.
Podávejte s knedlíky. Postup jejich přípravy najdete v receptu „Svatomartinská husa pečená s jablky, zelí a knedlíky“.