Recepty Hlavní jídla S masem Hovězí svíčková se sójovou smetanou

Ingredience

500 g hovězí svíčkové
1 cibule
1 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1 celer
1 kořenová petržel
3 kuličky celého nového koření
5 kuliček celého pepře
1 citron
400 ml sójové smetany
1 špetka pepře
1 špetka soli
4 vícezrnné rohlíky
250 g celozrnné mouky
250 ml sójového mléka
2 vejce

Postup přípravy

1

Napřed připravte lák: Na oleji osmažte cibulku. Vmíchejte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Opět osmažte, přidejte nové koření, pepř a citron nakrájený na plátky.

2

Vše zalijte 500 ml vody a vařte 30 minut. Nechte vychladnout.

3

Do láku vložte maso a přes noc nechte marinovat. Poté sceďte, lák si ponechte stranou.

4

Maso a zeleninu pečte přiklopené v předem vyhřáté troubě na 180 °C do změknutí, asi 2 hodiny. Podle potřeby podlévejte lákem.

5

Vyjměte maso, koření a zeleninu. Štávu rozmixujte, přidejte sójovou smetanu a nechte krátce provařit. Dochuťte solí a pepřem.

6

Vložte zpět nakrájené maso a prohřejte.

7

Mezitím připravte knedlíky: Nakrájejte pečivo na kostičky. Smíchejte je s celozrnnou moukou, sójovým mlékem a 2 žloutky.

8

Bílky našlehejte na sníh. Vše smíchejte v těsto, vložte do mikrotenových sáčků velikosti 20 × 30 cm.

9

Knedlíky vařte ve vodě 15 a 15 minut z obou stran.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3