Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Napřed připravte lák: Na oleji osmažte cibulku. Vmíchejte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Opět osmažte, přidejte nové koření, pepř a citron nakrájený na plátky.
Vše zalijte 500 ml vody a vařte 30 minut. Nechte vychladnout.
Do láku vložte maso a přes noc nechte marinovat. Poté sceďte, lák si ponechte stranou.
Maso a zeleninu pečte přiklopené v předem vyhřáté troubě na 180 °C do změknutí, asi 2 hodiny. Podle potřeby podlévejte lákem.
Vyjměte maso, koření a zeleninu. Štávu rozmixujte, přidejte sójovou smetanu a nechte krátce provařit. Dochuťte solí a pepřem.
Vložte zpět nakrájené maso a prohřejte.
Mezitím připravte knedlíky: Nakrájejte pečivo na kostičky. Smíchejte je s celozrnnou moukou, sójovým mlékem a 2 žloutky.
Bílky našlehejte na sníh. Vše smíchejte v těsto, vložte do mikrotenových sáčků velikosti 20 × 30 cm.
Knedlíky vařte ve vodě 15 a 15 minut z obou stran.