Recepty Polévky Hrachová polévka

Ingredience

4 hrsti nakládaného hrášku
špek (uzený, kus kůže)
1 mrkev
1 celer (stačí kousek)
2 stroužky česneku
sůl
6 kuliček celého pepře
instantní jíška
libeček (nebo petrželová nať)
2 housky
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Nejprve si propláchneme hrách a dáme jej spolu s vodou, nastrouhanou mrkví, nastrouhaným celerem, nakrájeným česnekem na plátky, solí, pepřem, kouskem kůže a libečkem vařit alespoň na 2,5–3 hod, dokud se hrách nerozvaří. Mezitím si nakrájíme housky na malé kostičky a osmahneme je na pánvi na trošce oleje. Jakmile hrách změkne, dolijeme polévku vodou, dochutíme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3