Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
TIP 2: Nemáte-li černý sezam, můžete použít bílý.
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku a na kolečka pórek. Přidáme hrášek, sůl a pepř. Zalijeme vývarem a povaříme do změknutí hrášku.
Poté přilijeme do hrnce mléko i smetanu. Polévku rozmixujeme v hladký krém a ten ještě chvilku povaříme.
Krém nalijeme do misek a ozdobíme plátky parmské šunky a černým sezamem.