Recepty Polévky Hráškový krém s parmskou šunkou a černým sezamem

Ingredience

800 g mraženého zeleného hrášku
1 lžíce másla
1 cibule
1 pórek (menší)
1 l zeleninového bujónu
100 ml mléka
200 ml smetany na vaření
4 plátky parmské šunky
černá sezamová semínka
mletý černý pepř
sůl

Popis

TIP 1: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

TIP 2: Nemáte-li černý sezam, můžete použít bílý.

Postup přípravy

1

Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku a na kolečka pórek. Přidáme hrášek, sůl a pepř. Zalijeme vývarem a povaříme do změknutí hrášku.

2

Poté přilijeme do hrnce mléko i smetanu. Polévku rozmixujeme v hladký krém a ten ještě chvilku povaříme.

3

Krém nalijeme do misek a ozdobíme plátky parmské šunky a černým sezamem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3