Hruškový koláč

Ingredience

5 lžic másla (rozpuštěného)
100 g mandlových plátků
1 hruška (1-2)
¾ hrnku podmáslí
½ lžičky mleté skořice
1 vejce
hrnky špaldové celozrnné mouky
lžičky jedlé sody
½ hrnku agáve sirupu

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mandle nasekáme nebo použijeme plátky.

2

V míse společně pomocí metličky prošleháme podmáslí, sirup, rozpuštěné máslo, skořici a vejce.

3

V druhé míse smícháme mouku, jedlou sodu a mandle. Hrušku zbavíme jadřince, pokrájíme na malé kostky a smícháme s moukou.

4

Do moučné směsi pomalu přiléváme směs s podmáslím, promícháme a vše vlijeme do menší formy na pečení. Pečeme na 180 stupňů asi 30 - 40 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3