Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Polévka chutná ještě lépe, když ji zakápneme dýňovým olejem.
Dýni si nejprve pečlivě očistíme a omyjeme, pak ji nakrájíme na kostičky. Pokrájíme si na jemno cibuli a necháme ji v hrnci zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme dýni, kterou si osmahneme spolu s cibulí.
Dýni s cibulí podlijeme vodou a pod pokličkou necháme dusit. Poté, co je dýně už trochu měkká, přilijeme smetanu na vaření a vaříme do měkka. Přidáme cukr, špetku soli, pepře a muškátového oříšku.
Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Je-li polévka po rozmixování příliš hustá, můžeme ji naředit vodou nebo mlékem. Dochutíme ji citronovou šťávou a ozdobíme zakysanou smetanou. Můžeme podávat!