Recepty Polévky Hustá rajčatová polévka s fusilli a masovými kuličkami bez lepku

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
1 červená cibule
700 g rajčatového protlaku
1 l zeleninového bujónu
1 vejce
2 stroužky česneku
300 g kukuřičného fusilli (bezlepkového)
čerstvá bazalka (nadrobno nakrájená)
sůl
mletý černý pepř
chléb (pečivo k podávání)

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

V míse smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejcem, solí, pepřem a bazalkou. Dobře promícháme a ze směsi vytvoříme malé kuličky.

2

Do hlubokého kastrolu nalijeme zeleninový vývar a přidáme rajčatový protlak. Přivedeme k varu.

3

Poté přidáme masové kuličky a vaříme 15 minut. Nakonec přisypeme těstoviny a vaříme dalších 10 minut.

4

Hotovou polévku podáváme samotnou nebo s křupavým pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4