Recepty Hlavní jídla Ryby Italské krevetové rizoto podle šéfkuchaře

Ingredience

10 velkých předvařených krevet

200 g risotto rýže

2,5 litru vývaru

1 dcl suchého bílého vína

100 g parmazánu

50 g másla

1 šalotka

1 stroužek česneku

svazek petrželové natě

olivový olej

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Připravíme si rýži na rizoto: na olivovém oleji orestujeme nasekanou šalotku, rozmáčklý stroužek česneku. Přidáme rizoto rýži a orestujeme do sklovata. Zalijeme vínem a za stálého míchání víno vyvaříme. Po naběračkách přiléváme horký zeleninový vývar a neustále mícháme. takto postupujeme dokud není rýže měkká.

2

Do připravené horké rýže vmícháme najemno nastrouhaný parmezán a necháme pod utěrkou odstát asi 10 minut.

3

Poté přimícháme vychlazené máslo, dochutíme solí a mletým pepřem.

4

Oloupané předvařené krevety nakrájíme a vmícháme do rýže.

5

Posypeme petrželí, promícháme a zalijeme olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4