Recepty Hlavní jídla Ryby Italské krevetové rizoto podle šéfkuchaře

Ingredience

10 krevet (velkých předvařených)
200 g rýže Arborio
l zeleninového bujónu
1 dcl suchého bílého vína
100 g parmazánu
50 g másla
1 šalotka
1 stroužek česneku
čerstvá petrželka
olivový olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Připravíme si rýži na rizoto: na olivovém oleji orestujeme nasekanou šalotku, rozmáčklý stroužek česneku. Přidáme rizoto rýži a orestujeme do sklovata. Zalijeme vínem a za stálého míchání víno vyvaříme. Po naběračkách přiléváme horký zeleninový vývar a neustále mícháme. takto postupujeme dokud není rýže měkká.

2

Do připravené horké rýže vmícháme najemno nastrouhaný parmezán a necháme pod utěrkou odstát asi 10 minut.

3

Poté přimícháme vychlazené máslo, dochutíme solí a mletým pepřem.

4

Oloupané předvařené krevety nakrájíme a vmícháme do rýže.

5

Posypeme petrželí, promícháme a zalijeme olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3