Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Podívejte se, jak uvařit to nejlepší krevetové rizoto a nebudete chtít jiné... Receptem vás provází krok za krokem známý šéfkuchař Jan Kvasnička. Tesco Recepty - čerstvá inspirace.
Připravíme si rýži na rizoto: na olivovém oleji orestujeme nasekanou šalotku, rozmáčklý stroužek česneku. Přidáme rizoto rýži a orestujeme do sklovata. Zalijeme vínem a za stálého míchání víno vyvaříme. Po naběračkách přiléváme horký zeleninový vývar a neustále mícháme. takto postupujeme dokud není rýže měkká.
Do připravené horké rýže vmícháme najemno nastrouhaný parmezán a necháme pod utěrkou odstát asi 10 minut.
Poté přimícháme vychlazené máslo, dochutíme solí a mletým pepřem.
Oloupané předvařené krevety nakrájíme a vmícháme do rýže.
Posypeme petrželí, promícháme a zalijeme olivovým olejem.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.