Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Lasagne si na 5 minut namočíme do studené vody, aby trošku změkly.
Rajčata si spaříme, oloupeme z nich slupku a nakrájíme je na osminky. Ve velkém hrnci je vaříme s troškou vody asi 15 minut, dokud nebudou měkká. Potom je stáhneme z plamene a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle chuti osolíme a dosladíme.
Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme cibule a česnek nakrájené nadrobno. Potom přidáme hovězí maso a restujeme dozlatova.
K orestovanému masu přidáme rozmixovaná rajčata, povaříme 15 minut a dochutíme oregánem.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Připravíme si pekáček, do kterého vršíme střídavě plátky lasagní s rajčatovo - masovou směsí. Nakonec hojně zasypeme parmazánem.
Pečeme 40 minut.