Recepty Hlavní jídla S masem Italské lasagne vhodné i pro dietu

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
250 g lasagní
1 kg rajčat
½ lžíce krystalového cukru
100 g parmazánu
2 cibule (velké)
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
sůl

Postup přípravy

1

Lasagne si na 5 minut namočíme do studené vody, aby trošku změkly.

2

Rajčata si spaříme, oloupeme z nich slupku a nakrájíme je na osminky. Ve velkém hrnci je vaříme s troškou vody asi 15 minut, dokud nebudou měkká. Potom je stáhneme z plamene a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle chuti osolíme a dosladíme.

3

Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme cibule a česnek nakrájené nadrobno. Potom přidáme hovězí maso a restujeme dozlatova.

4

K orestovanému masu přidáme rozmixovaná rajčata, povaříme 15 minut a dochutíme oregánem.

5

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Připravíme si pekáček, do kterého vršíme střídavě plátky lasagní s rajčatovo - masovou směsí. Nakonec hojně zasypeme parmazánem.

6

Pečeme 40 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3