Recepty Dezerty Jablíčkový koláč se skořicí

Ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
125 g másla
2 vejce
1 hrnek mléka
1 balení prášku do pečiva
mletá skořice
8 ks jablek

Postup přípravy

1

2 hrnky polohrubé mouky smícháme s hrnkem cukru krupice a 1/8 másla. Nejlépe ručně promneme drobenku. Odebereme 1/2 hrnku směsi a do zbytku přisypeme prášek do pečiva, přidáme 2 vejce a hrnek mléka, vše pokojové teploty. Vlijeme na vymazaný a strouhankou vysypané plech, těsto poklademe plátky jablek, zasypeme drobenkou a skořicí. Necháme péct při 180C asi 30 min. Dobrou chuť!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3