Jahodová bublanina

Ingredience

250 g jahod
500 g polohrubé mouky
3 vejce
200 ml slunečnicového oleje
350 ml mléka
1 prášek do pečiva
400 g moučkového cukru
½ lžičky jedlé sody

Postup přípravy

1

Připravíme si misku, kam nalijeme olej, mléko a rozklepneme vajíčka. Přidáme cukr a lehce zamícháme.

2

Do těsta přidáme mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Za pomoci mixéru vytvoříme hladké těsto.

3

Připravíme si plech s pečicím papírem, kam těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme. Jahody očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Poklademe je na těsto.

4

Troubu předehřejeme cca na 180 °C a bublaninu pečeme přibližně 30 až 35 minut dozlatova. Bublaninu necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3