Recepty Dezerty Nepečené Jahodovo-smetanový dortík s čokoládovými plátky

Ingredience

250 g jahod
150 g čokolády
180 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr (na dozdobení)
mátové listy

Popis

TIP: Dezert podávejte ihned, než šlehačka spadne. V opačném případě použijte ztužovač, aby vydržela krásně nadýchaná.

Postup přípravy

1

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vyrovnáme tak, aby nám po ztuhnutí vznikla tenká placka. Dáme vychladit do ledničky. Za 2 hodiny, když je čokoláda krásně ztuhlá, ji opatrně nakrájíme na čtverce.

2

Jahody si nakrájíme na kousky, smetanu vyšleháme v tuhou šlehačku. Střídavě prokládáme s čokoládovými plátky a nakonec ozdobíme moučkovým cukrem, mátovými lístečky a půlkami jahod.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3