Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si připravíme zmrzlinu. Smetanu vyšleháme společně s cukrem. Do smetany vmícháme mleté oříšky a nalijeme ji do plastové formy. Zmrzlinu dáme do mrazáku.
Jahody očistíme, zbavíme stopek a opláchneme. Necháme je okapat a rozpůlíme.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme kouskem másla a poklademe do ní jahody.
Máslo nakrájíme na kousky a necháme ho změknout. Vlašské ořechy vložíme do sáčku a paličkou na maso je rozdrtíme na menší kousky.
V misce zpracujeme ručně máslo s ovesnými vločkami, moukou, oříšky, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vypracujeme drobenku, kterou nasypeme na jahody.
Crumble dáme péct na 30 minut do trouby. Hotový crumble necháme vychladnout a podáváme se zmrzlinou.