Recepty Dezerty Pečené Jahodový crumble s rychlou oříškovou zmrzlinou

Ingredience

800 g jahod
100 g hladké mouky
120 g másla
70 g vlašských ořechů (loupaných)
40 g krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
1 hrnek ovesných vloček
Na oříškovou zmrzlinu
2 lžíce krystalového cukru
30 g mletých lískových ořechů
250 ml smetany ke šlehání (33%)

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme zmrzlinu. Smetanu vyšleháme společně s cukrem. Do smetany vmícháme mleté oříšky a nalijeme ji do plastové formy. Zmrzlinu dáme do mrazáku.

2

Jahody očistíme, zbavíme stopek a opláchneme. Necháme je okapat a rozpůlíme.

3

Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme kouskem másla a poklademe do ní jahody.

4

Máslo nakrájíme na kousky a necháme ho změknout. Vlašské ořechy vložíme do sáčku a paličkou na maso je rozdrtíme na menší kousky.

5

V misce zpracujeme ručně máslo s ovesnými vločkami, moukou, oříšky, krupicovým a vanilkovým cukrem. Vypracujeme drobenku, kterou nasypeme na jahody.

6

Crumble dáme péct na 30 minut do trouby. Hotový crumble necháme vychladnout a podáváme se zmrzlinou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3