Recepty Polévky Jarní polévka se semolinovými gnocchi

Ingredience

1 pórek
3 pastináky
250 g čerstvých špenátových listů
500 ml zeleninového bujónu
slunečnicový olej
čerstvá petrželka
bramborové noky
½ hrnku semoliny
1 vejce
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Omyjte zeleninu, nakrájejte pórek a pastinák na kostičky a opečte je na oleji.

2

Přiveďte k varu vývar nebo vodu, přidejte sůl a koření a vařte 15 minut. Poté odstraňte z plotny, přidejte čerstvou petrželku, špenátové listy a rozmixujte tyčovým mixérem.

3

V misce smíchejte semolinu, vejce a sůl popřípadě přidejte trochu vody, pokud se nebude dařit zpracovat směs do těsta. Těsto nechte 5 minut odpočívat, poté z něj lžičkou vykrajujte gnocchi, které vařte v osolené vodě.

4

Nalejte polévku do talířů, vložte do ní noky a servírujte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3