Recepty Hlavní jídla S masem Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku

Ingredience

600 g jehněčí kýty (4 plátky po 150 g)
1 svazek čerstvého rozmarýnu
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Podávejte s mladými bramborami ve slupce.

Postup přípravy

1

Plátky masa osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.

2

Na povrchu masa nařežte nožem mřížku. Do zářezů vložte snítky rozmarýnu a plátky česneku.

3

Pekáček lehce vytřete olejem a pomažte zbylými, na poloviny rozkrojenými palicemi česneku.

4

Do pekáče vložte maso a dejte ho asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.

5

Pak ztlumte teplotu na 160 °C a pečte ještě asi 25 minut. Kdybyste měli kýtu vcelku, může pečení trvat až hodinu.

6

Maso vyjměte z trouby, přikryjte ho alobalem a nechte ještě asi 15 minut dojít.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3