Recepty Polévky Jemná chřestová polévka se smetanou

Ingredience

500 g bílého chřestu
200 ml smetany na vaření
100 ml mléka
900 ml zeleninového bujónu
50 g másla
1 lžíce hladké mouky
mletý černý pepř
sůl
čerstvá petrželka (na dozdobení)

Postup přípravy

1

Chřest zbavíme dřevěných konců a nakrájíme jej na kousky. Připravíme si hrnec, kde rozpustíme máslo. Do másla přidáme mouku a důkladně zamícháme.

2

Do hrnce nalijeme mléko, vývar a přidáme kousky chřestu. Polévku přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Po 15 minutách polévku rozmixujeme ponorným mixérem.

3

Polévku ochutíme solí, pepřem a nakonec vlijeme smetanu. Necháme ještě asi 5 minut povařit, ozdobíme snítkou petržele a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4