Recepty Hlavní jídla S masem Jemná sekaná pečeně s celým vejcem

Ingredience

600 g mletého vepřového masa
4 vejce
1 houska (starší)
2 cibule
½ hrnku hladké mouky
mletý černý pepř
sůl

Popis

TIP: Namočíme si ruce ve studené vodě a maso ze všech stran namokříme, aby nám při pečení vznikla hezká kůrčička.

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme dvě vejce: uvaříme je natvrdo a ponoříme do studené vody. Budou se nám lépe loupat.

2

Housku, nejlépe den starou, nakrájíme na kostičky a namočíme do teplé vody.

3

Mleté maso si připravíme do mísy, přidáme 2 syrová vejce, vyždímanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme. Masovou směs pořádně rukama promícháme.

4

Pomoučíme si pracovní plochu a z masa vyválíme rovnoměrný ovál.

5

Do středu vložíme vařená oloupaná vejce a maso kolem nich obalíme.

6

Šišku položíme na plech vyložený pečícím papírem, nebo do studenou vodou vypláchnuté formy.

7

Pečeme 50 minut v troubě vyhřáté na 180°C.

8

Po upečení krájíme na plátky a servírujeme - ideálně s bramborovou kaší.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3