Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Namočíme si ruce ve studené vodě a maso ze všech stran namokříme, aby nám při pečení vznikla hezká kůrčička.
Nejprve si připravíme dvě vejce: uvaříme je natvrdo a ponoříme do studené vody. Budou se nám lépe loupat.
Housku, nejlépe den starou, nakrájíme na kostičky a namočíme do teplé vody.
Mleté maso si připravíme do mísy, přidáme 2 syrová vejce, vyždímanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme. Masovou směs pořádně rukama promícháme.
Pomoučíme si pracovní plochu a z masa vyválíme rovnoměrný ovál.
Do středu vložíme vařená oloupaná vejce a maso kolem nich obalíme.
Šišku položíme na plech vyložený pečícím papírem, nebo do studenou vodou vypláchnuté formy.
Pečeme 50 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Po upečení krájíme na plátky a servírujeme - ideálně s bramborovou kaší.