Recepty Polévky Jemná sýrová polévka s krutony s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

1 balení goudy s nízkým obsahem laktózy
1 cibule
1 pórek
2 lžíce másla bez laktózy
100 ml bílého vína
1 l kuřecího bujónu
chléb (na krutony)
sůl
mletý černý pepř
tymián

Postup přípravy

1

Nakrájíme si pečivo na kostičky a na lžíci másla je osmažíme dozlatova.

2

V kastrole si necháme rozpustit druhou lžíci másla a na ni vhodíme cibuli a pórek pokrájené na půlkolečka. Osolíme, opepříme a přihodíme pár lístků tymiánu. Pod pokličkou necháme podusit 10 minut do změknutí zeleniny.

3

Goudu si nastrouháme na struhadle. Změklý pórek a cibuli zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Posléze přilijeme drůbeží vývar a povaříme.

4

Stáhneme plamen a v horké polévce rozpustíme sýr. Už ji nevaříme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3