Recepty Dezerty Pečené Jemná třešňová bublanina

Ingredience

Na těsto
100 ml slunečnicového oleje
1 balení prášku do pečiva
1 balení vanilkového cukru
100 ml vody
500 g třešní
3 vejce
180 g krupicového cukru
300 g polohrubé mouky
Na posypání
moučkový cukr

Popis

TIP: Místo třešní můžete použít i jakékoliv jiné ovoce, výborné jsou například meruňky nebo švestky.

Postup přípravy

1

Ze všech ingrediencí na těsto (kromě třešní) vymícháme hladké těsto, které následně vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. Poté jeho povrch rovnoměrně posypeme vypeckovanými třešněmi.

2

Bublaninu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Hotový dezert podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3