Recepty Hlavní jídla S masem Kachna, kuře, knedlík, špenát, zelí

Ingredience

celá kachna
koření na čínu
Knedlík
1 kg brambor
1 vejce
½ kg hrubé mouky (popř. solamyl)
sůl
Zelí
červené zelí
bílý balzamikový ocet
cibule
slunečnicový olej
sůl
krystalový cukr
celý kmín
1 lžíce hladké mouky
Špenát
cibule
slunečnicový olej
mražený špenát
1 lžíce hladké mouky
mléko
vejce
sůl
2 stroužky česneku

Postup přípravy

1

Kachnu rozpůlit, osolit vně i vnitřně, okořenit kořením na drůbež, podlít a dát péct na 150°C 4,5 hodiny. Po dvou a půl hodinách ke kachně vložíme stejně upravené kuře.

2

Vychladlé uvařené a oloupané brambory nastrouhat, přidat sůl, vejce, hrubou mouku a vytvořit šišku nelepivého těsta. Pokud těsto lepí, obalit ho v solamylu. Šišku uvařit v utěrce na páře (20 min.).

3

Cibulku orestovat dorůžova, na ni sterilované zelí, cukr, kmín a sůl. Když je měkké, zahustit vodou a moukou.

4

Najemno nakrájenou zpěněnou cibulku zaprášit hladkou moukou, na ni dát špenát, rozředit mlékem či smetanou, přidat sůl, vejce a na konci utřený česnek.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3