Recepty Hlavní jídla S masem Kachní stehno s červeným zelím a bramborové noky

Ingredience

2 kachní stehna
sůl
celý kmín
300 g červeného zelí (čerstvého)
10 g másla
40 g červené cibule
60 g třtinového cukru
10 g hladké mouky
15 ml bílého vinného octa
300 g brambor (typu C)
90 g polohrubé mouky (+ 10g na podsypávání)
1 vejce

Postup přípravy

1

Stehna osolíme a okmínujeme a dáme do pekáče, nepodléváme, příklopím a pečeme 12 hodin na 90°C a pak na 15minut na 200°C na gril, ale chce to hlídat... Červené zelí si nakrouháme dáme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Vedle si na másle zesklovatíme červenou cibuli, přidáme cukr, zkaramelizujeme, dáme mouku a nalijeme ocet, vznikne pasta na zahuštění zelí. Když je zelí měkké, vmícháme pastu, necháme probublat a necháme zhoustnout. Popřípadě dosladíme a dokyselíme. Brambory typu C uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme, přidáme vajíčko a polohrubou mouku. Zpracujeme rychle v těsto. Uděláme si čtyři válečky asi 2cm průměr, podsypáváme si moukou a krájime na 2-3 cm kousky a ihned vaříme, stačí asi 5 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3