Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Honí vás mlsná? Není lepšího léku, než jí podlehnout! Vyzkoušejte čokoládovou roládu s nízkým obsahem laktózy.
Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky umícháme s cukrem. Přidáme horkou vodu a šleháme, až nám vznikne pěna.
Sníh, mouku a kakao opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C 15 minut. Po upečení těsto obrátíme a po vychladnutí sejmeme papír.
Čokoládu na krém rozpustíme ve vodní lázní. Ze smetany ušleháme šlehačku. Do ní opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
Krém natřeme na vychladlé těsto a zavineme v roládu. Čokoládu na polevu si rozpustíme ve vodní lázni a potřeme jí roládu. Tu necháme vychladnout.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.