Kapří podkovy v parmazánovém těstíčku s cibulovou omáčkou

Ingredience

4 kapři (podkovy)
100 g strouhaného parmazánu
1 hrnek polotučného mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 vejce
5 cibulí
200 ml smetany na vaření
500 ml hovězího bujónu
slunečnicový olej
sůl

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Parmazán si promícháme s mlékem, moukou, vejcem a solí. Utvoříme těstíčko, v němž obalíme kapří podkovy. Smažíme na oleji dozlatova.

2

Cibuli necháme změknout na trošce oleje. Nesmí začít zlátnout. Přilijeme vývar a povaříme 15 minut. Nakonec přidáme smetanu, chvilku provaříme a odstavíme z plamene.

3

Cibulovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s kaprem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3