Recepty Předkrmy Studené Kečup z domácích rajčat

Ingredience

3 kg rajčat
1 kg jablek (kyselejších)
800 g cibule
800 g krystalového cukru
250 ml bílého vinného octa
5 lžic soli
1 lžička mleté skořice
3 lžíce mleté papriky
1 lžička drceného chilli
1 bobkový list
5 kuliček celého nového koření

Postup přípravy

1

Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Přidáme všechny ostatní suroviny, podlijeme asi 100 ml vody, aby se nám směs nepřipálila, dokud samotná rajčata a jablka nepustí šťávu. Vaříme asi 2 hod, dokud se vše nerozvaří a směs nezhoustne. Poté vše včetně koření rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec ještě kečup propasírujeme přes sítko, abychom jsme se zbavili i zbytků slupek, naplníme do sklenic a zavařujeme po dobu 20 min na cca 80°C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3