Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Žloutky ušleháme s máslem a krupicovým cukrem do pěny.
Mouku prosejeme a přidáme k ní prášek do pečiva, citronovou kůru, vanilkový cukr a špetku soli. Mouku vyšleháme s mlékem a žloutkovou pěnou. Nakonec přidáme citronovou šťávu a opatrně vmícháme bílky.
Z připraveného těsta si ⅓ oddělíme stranou a vmícháme do něj kakao. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do ni nejprve světlé těsto a následně kakaové těsto.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Bábovku pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Abychom si byli jisti, že je bábovka hotová, otestujeme to za pomocí špejle.
Hotovou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme.