Klasická dvoubarevná bábovka

Ingredience

200 g másla
270 g krupicového cukru
380 g polohrubé mouky
100 ml mléka
2 lžíce kakaa
5 vajec
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce prášku do pečiva
1 špetka soli
máslo (na vymazání formy)
hladká mouka (na vysypání formy)
1 citron (1 lžička šťávy a kůry)

Postup přípravy

1

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh. Žloutky ušleháme s máslem a krupicovým cukrem do pěny.

2

Mouku prosejeme a přidáme k ní prášek do pečiva, citronovou kůru, vanilkový cukr a špetku soli. Mouku vyšleháme s mlékem a žloutkovou pěnou. Nakonec přidáme citronovou šťávu a opatrně vmícháme bílky.

3

Z připraveného těsta si ⅓ oddělíme stranou a vmícháme do něj kakao. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do ni nejprve světlé těsto a následně kakaové těsto.

4

Troubu předehřejeme na 160 °C. Bábovku pečeme přibližně 40 minut dozlatova. Abychom si byli jisti, že je bábovka hotová, otestujeme to za pomocí špejle.

5

Hotovou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3