Recepty Hlavní jídla Kočičí tanec

Ingredience

1 šálek krup (nejlépe velkých)
1 šálek hnědé čočky
škvarek
sůl
mletý černý pepř
majoránka
celý pepř
nové koření
bobkový list

Postup přípravy

1

1. Kroupy důkladně propláchneme a namočíme do studené vody - nejlépe na noc 2. Stejně postupujeme s čočkou i když zde není nutné tak dlouhé namočení. 3. Kroupy uvaříme v osolené vodě s několika zrny celého pepře, nového koření a bobkovým listem - vaření je poněkud delší než budou kroupy zcela měkké, hlídáme přitom zda mají stále dostatek vody, aby se nepřipálili. 4. Měkké kroupy scedíme a můžeme propláchnout studenou vodou. 5. Vaření čočky je mnohem kratší, i zde občas zamícháme a hlídáme dostatek vody. 6. Nakrájíme špek, osmahneme - přidáme vařené kroupy a čočku, osolíme, přidáme mletý pepř a majoránku 7. Po promíchání a prohřátí směsi můžeme přímo podávat, na talíři můžeme ozdobit rajčaty či kyselou okurkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3