Recepty Dezerty Pečené Kokosový dort s čokoládovým korpusem

Ingredience

Korpus:
70 g kakaa
40 g hořké čokolády
200 ml vody
250 ml mléka
150 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička jedlé sody
½ lžičky prášku do pečiva
90 g másla
180 g krystalového cukru
1 špetka soli
Krém:
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
5 lžic kokosového mléka
2 lžíce moučkového cukru
kokosové lupínky

Postup přípravy

1

Čokoládu rozlámeme na malé kousky a zalijeme ji horkou vodou. Mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Poté přidáme kakao.

2

Máslo ušleháme s cukrem. Poté přidáme vejce a vše zašleháme do pěny. Do vzniklé směsi přimícháme rozpuštěnou čokoládu s kakaem, jedlou sodu, prášek do pečiva, mléko, máslo, cukr, sůl a nakonec i mouku. Těsto nalijeme do vymazané formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 45 minut.

3

Než korpus vychladne, přichystáme si krém. Mascarpone vyšleháme s cukrem. Pomalu přidáváme šlehačku a šleháme, dokud nevznikne hladký krém. Poté teprve přimícháme kokosové mléko.

4

Korpus rozpůlíme a natřeme ho polovinou krému. Druhou si necháme na vrch. Nakonec dort dozdobíme kokosovými lupínky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3