Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem dohladka. Přidáme vodu a znovu šleháme. Máslový krém smícháme s moukou a vypracujeme hladké těsto.
Těsto zabalíme do potravinové fólie, aby nám nevyschlo a uložíme do lednice na 30 minut.
Těsto vyválíme na placku velkou stejně jako forma na koláč. Koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Placku poklademe do formy, uhladíme a přitiskneme ke krajům. Zbytky těsta odřízneme a okraje zarovnáme, aby koláč pěkně vypadal. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou.
Troubu předehřejeme na 190 °C. Z pečícího papíru vystřihneme kolečko velikosti formy a položíme ho na těsto, zatížíme ho fazolemi a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 25 minut.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a zatímco chladne, občas ji zamícháme.
Lískové oříšky oloupeme tak, že je dáme péct od trouby vyhřáté na 200 °C a to na 10 minut. Po 10 minutách je vytáhneme, necháme vychladnout a slupku snadno sloupneme.
Vychladlou čokoládu vyšleháme se zakysanou smetanou. Ze smetany vyšleháme pevnou tuhou šlehačku a vmícháme ji do čokoládové směsi. Oříšky rozdrtíme a vmícháme do směsi.
Hotový korpus necháme vychladnout. naplníme jej krémem z bílé čokolády a dáme do lednice ztuhnout.