Recepty Dezerty Pečené Koláč s lahodnou náplní z bílé čokolády s lískovými ořechy

Ingredience

120 g hladké mouky
1 lžíce moučkového cukru
60 g másla
1 lžíce kakaa
3 lžíce vody
máslo (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)
Na čokoládovou náplň
250 g bílé čokolády
1 kelímek zakysané smetany
1 kelímek smetany ke šlehání
200 g lískových ořechů

Postup přípravy

1

Změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem dohladka. Přidáme vodu a znovu šleháme. Máslový krém smícháme s moukou a vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto zabalíme do potravinové fólie, aby nám nevyschlo a uložíme do lednice na 30 minut.

3

Těsto vyválíme na placku velkou stejně jako forma na koláč. Koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.

4

Placku poklademe do formy, uhladíme a přitiskneme ke krajům. Zbytky těsta odřízneme a okraje zarovnáme, aby koláč pěkně vypadal. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou.

5

Troubu předehřejeme na 190 °C. Z pečícího papíru vystřihneme kolečko velikosti formy a položíme ho na těsto, zatížíme ho fazolemi a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 25 minut.

6

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a zatímco chladne, občas ji zamícháme.

7

Lískové oříšky oloupeme tak, že je dáme péct od trouby vyhřáté na 200 °C a to na 10 minut. Po 10 minutách je vytáhneme, necháme vychladnout a slupku snadno sloupneme.

8

Vychladlou čokoládu vyšleháme se zakysanou smetanou. Ze smetany vyšleháme pevnou tuhou šlehačku a vmícháme ji do čokoládové směsi. Oříšky rozdrtíme a vmícháme do směsi.

9

Hotový korpus necháme vychladnout. naplníme jej krémem z bílé čokolády a dáme do lednice ztuhnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3