Recepty Předkrmy Studené Kořeněné sušenky s pomazánkou

Ingredience

Sušenky:
250 g hladké mouky
200 g eidamu (strouhaného)
2 vejce
¼ lžičky soli
¼ lžičky pepře
150 g másla (pokojové teploty)
čerstvý rozmarýn
Na ozdobu:
čerstvý rozmarýn
cherry rajčata
čerstvá petrželka
Pesto se sýrovou pomazánkou:
2 hrsti čerstvých špenátových listů
1 hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
200 g čerstvého sýra
mletý černý pepř
sůl
Pomazánka ze sušených rajčat:
200 g sušených rajčat v oleji
2 stroužky česneku
1 hrst čerstvé bazalky
200 g čerstvého sýra
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

1. Uděláme jemné těsto z mouky, strouhaného sýru, změklého másla, 1 vejce, soli, pepře a dvou lžic nasekaného rozmarýnu. 2. Předehřejeme troubu na 190 °C. 3. Rozválíme těsto na tloušťku asi 1–1,5 cm. 4. Vykrájíme z něj kolečka, potřeme je rozšlehaným vejcem a ozdobíme čerstvými lístky bylinek a cherry rajčátky. Poté pečeme 15 minut.

2

Pesto se sýrovou pomazánkou 1. Nasekáme bazalku, špenát, česnek, přidáme olej a sýr Cottage a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

3

Pomazánka ze sušených rajčat 1. Nasekáme sušená rajčata, česnek, bazalku a smícháme to vše dohromady se sýrem Cottage. Dochutíme solí a pepřem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3