Recepty Hlavní jídla S masem Králik na česneku

Ingredience

1 celý králík
100 g anglické slaniny
1 mrkev
1 palice česneku
1 cibule
100 ml bílého vína
5 lžíček plnotučné hořčice
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
1 bobkový list
sůl
mletý černý pepř
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián

Postup přípravy

1

"Králíka rozdělíme na porce - odříznem jednotlivě nohy a oddělíme hřbet. Hlavu a trup použijeme do vývaru. Porce řádně osolíme a opepříme.

2

Připravíme si dvoudílný pekáč do kterého dáme nahrubo pokrájenou cibuli a mrkev. Česnek rozebereme na stroužky, ty oloupeme a rozmáčkneme např. plochou stranou širokého kuchyňského nože. Poté vložíme také do pekáče spolu s na kostky pokrájenou slaninou.

3

Dále přidáme do pekáče nové koření, pepř, bobkový list. Do takto připraveného pekáče položíme porce králíka, potřeme hořčicí. Navrch pokladem snítky bylinek. Vše podlijeme vínem.

4

Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, šťouchané brambory případně sezónní zelenina. Já jsem naposledy použil cuketové tagliatelle a chili fazole. "

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3