Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Mezi tradičním cukrovím na Vánoce nesmí chybět ani křehké mandlové amaretti. Sušenky výborné chuti. Víte jak na ně?
TIP 1: Nemáte Amaretto? Nevadí, můžete jej vynechat, zvyšte však množství vody na 80 ml.
TIP 2: Skvělou chuť dodá také vanilka - použijte buď vanilkový lusk, nebo přidejte pár kapek vanilkového extraktu.
TIP 3: Amaretti můžete připravit i s ořechy. Jednoduše namísto mandlí použijte lískové nebo vlašské.
Z bílků a moučkového cukru vyšleháme pevný tuhý sníh. Opatrně do něj vmícháme mleté mandle, Amaretto, vodu, citronovou kůru a skořici.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Připravíme si kávovou lžičku, kterou budeme nabírat směs, a vytvoříme malé hromádky.
Mandlové amaretti pečeme dozlatova přibližně 20 minut.
Hotové cukroví posypeme moučkovým cukrem.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.